فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال سی و ششم شماره 2 (پیاپی 142، تابستان 1391)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و ششم شماره 2 (پیاپی 142، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا گل آور، سید همایون صدرایی، غلامرضا کاکا، محمدرضا نقی ئی، گیتی ترکمان، قادر قادر غنی، زاده، محمدحسین اسدی، محمود مفید صفحه 63
    سابقه و هدف
    تغذیه احتمالا نقش مهمی در استحکام و سلامت استخوان دارد و برای دستیابی به یک استخوان سالم و مقاوم نیاز به یک رژیم غذایی متنوع و متعادل می باشد. در تحقیق حاضر، تاثیر مواد مغذی انتخابی (کلسیم، ویتامینD و بورون) (Ca، D و B) و مصرف فلوراید (F) بر مقاومت مکانیکی بافت استخوان در موش صحرایی بررسی گردید.
    روش بررسی
    تحقیق به روش تجربی روی 31 سر موش صحرایی نر از نژاد Albino Wistar در پنج گروه انجام گرفت. گروه اول شاهد، گروه دوم فلوراید (F)، گروه سوم فلوراید و بورون (F+B)، گروه چهارم فلوراید و کلسیم و ویتامینD (F+Ca+D) و گروه پنجم فلوراید و بورون و کلسیم و ویتامینD (F+B+Ca+D) بودند که به مدت 8 هفته تغذیه گردیدند. بورون به میزان mg1، ویتامین D به میزان IU55، کلسیم mg210 و فلوراید به میزان mg7/0 در رژیم غذایی گروه ها اضافه گردید. در پایان 8 هفته و پس از انجام آزمایشات، نتایج تست های بیومکانیک استخوان های فمور و مهره های کمری میان گروه های مختلف مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان سفتی استخوان فمور در گروه F+B نسبت به گروه های شاهد، F و F+B+Ca+D افزایش معنی داری داشت. استحکام فمور در گروه های F+B و F+B+Ca+D نسبت به گروه شاهد نیز افزایش معنی داری را نشان داد. تغییر شکل تا نقطه حداکثر استحکام در پنجمین مهره کمری در همه گروه ها در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش داشته و در گروه F+B+Ca+D نیز نسبت به گروه های F، F+B و F+Ca+D از افزایش معنی داری برخوردار بود (05/0>p).
    کلیدواژگان: فلوراید، بورون، کلیسم، ویتامین D، استخوان، موش صحرایی
  • مهدی گودرزی، حسین گودرزی، مسعود آل بویه، معصومه عظیمی راد، محمدرضا زالی، محمد مهدی اصلانی صفحه 68
    سابقه و هدف
    عفونت ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل معضل در حال گسترشی در بیمارستان است که شیوع بالایی از آن در سال-های اخیر گزارش شده است. شناسایی منبع عفونت کلستریدیوم دیفیسیل در کنترل و جلوگیری از گسترش عفونت بیمارستانی ناشی از آن از اهمیت به سزایی برخوردار است. با توجه به اینکه روش PCR ribotyping اخیرا به عنوان روشی موثر در مطالعه اپیدمیولوژیکی سویه های کلستریدیوم دیفیسیل پیشنهاد شده است، این تحقیق انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه در طی یک دوره 12 ماهه به صورت توصیفی صورت پذیرفت. 17 نمونه کلستریدیوم دیفیسیل از بیماران مشکوک به عفونت با کلستریدیوم دیفیسیل جداسازی گردید. تمامی نمونه های مدفوع با شوک الکل و محیط عصاره مخمر تیمار شدند. سپس از سوسپانسیون تیمار شده روی محیط اختصاصی سیکلوسرین سفوکسیتین فروکتوز آگار(CCFA) غنی شده با 5 درصد خون گوسفند به روش خطی کشت و در شرایط بیهوازی تا 5 روز انکوبه شدند. شیوع ایزوله ها تعیین و میزان واقعی آن (Confidence Interval) در جامعه برآورد گردید. برای تعیین هویت قطعی، ژن cdd-3و همچنین تعیین پروفایل توکسینی، ژن های tcdA،tcdB با استفاده از روش PCR شناسایی شدند. جهت شناسایی ریبوتایپ بر روی نمونه های کلستریدیوم دیفیسیل بدست آمده از بیماران بستری در بیمارستان با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن های ریبوزومی PCR گذاشته شد.
    یافته ها
    از 108 نمونه ارسالی، 17(7/15%) نمونه مثبت بود. فراوانی ایزوله های با پروفایل توکسینی A+B+ 12 (59/70%)، A+B- 1(9/5%) و A-B+ 4 (9/23%) گزارش شد. آنالیز ریبوتایپینگ ایزوله ها نشان داد که تمامی آنها دارای الگوی باندی متفاوت هستند
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ریبوتایپ های در حال گردش در بخش های مختلف بیمارستان متفاوت بوده و عفونت ممکن است به دلیل سویه های اندوژن یا کسب سویه های بیماری زا از محیط باشد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم دیفیسیل، توکسین، ریبوتایپینگ
  • سهراب شهزادی، پریسا عظیمی*، محمدعلی بیطرف، مازیار آذر، مزدک عالی خانی، علیرضا زالی، سهراب صادقی، ثریا سلمانیان صفحه 76
    سابقه و هدف

    با توجه به مراجعه مبتلایان به متاستازهای مغزی و نگرانی از پیش آگهی بقای درمان با رادیوسرجری گامانایف در این بیماران و برای پاسخ به این سوال که آیا نمره بندی GPA قادر به پیش بینی بقا درمان خواهد بود یا خیر، این تحقیق روی مراجعین به مرکز گامانایف ایران طی سال های 89- 1381انجام گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه به روش مقطعی انجام گرفت. کلیه بیمارانی که با تشخیص متاستازهای مغزی تحت درمان با گامانایف قرار گرفته بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان پی گیری شاخص های بالینی و پرتونگاری و سیستم نمره بندی GPA بررسی و بقای بیماران با کاپلان مایر ارایه گردید.

    یافته ها

    طی مدت 8 سال، مطالعه روی 220 بیمار واجد شرایط انجام گرفت. سن بیماران 7/12±54 سال (از حداقل 19تا 82 سال) بوده و بیماران به مدت میانگین 7 ماه (25-1 ماه) بعد از درمان با گاما نایف پی گیری شدند. نمره GPA و متوسط بقای بیماران بر اساس زیر گروه های رتبه بندی GPA، 1- 0، 5/2- 5/1، 3 و 4- 5/3 به ترتیب 4/0±4، 7/0±6، 9/0±9 و 8/1±12 و بقای کلی بیماران 6/0±7 ماه بود و تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها دیده شد (001/0 P <).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد نمره بندی GPA در پیش آگهی بقای بیماران متاستاز مغزی در درمان با گاما نایف موثر و مفید است. انجام تحقیقات تجربی بیشتر در این زمینه توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: نمره بندی GPA، پیش آگهی، گامانایف رادیو سرجری، متاستازهای مغزی
  • سعید برجسته، حمیدرضا نویدی، مجید حسن پور عزتی، کورش قره گزلی، هادی آقایاری صفحه 82
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت تشخیص سریع سکته مغزی و پیشرفت های نوین در علوم اعصاب، استفاده از نوار مغزی کمی شده در بررسی عملکردهای مغز در شرایط مختلف از جمله خواب، بیهوشی، صرع و هیپنوتیزم روشی موثر و کارا می باشد. ‎در این پژوهش، امواج نوار مغزی ثبت شده از بیماران دچار سکته مغزی در حالت استراحت با چشمان بسته مورد ثبت و پردازش قرار گرفته و نتایج حاصل از این پردازش با نظرات پزشکان متخصص مقایسه شد.
    روش بررسی
    تحقیق به روش تشخیص انجام گرفت. در این پژوهش، دو نمای مقیاس بندی را با به کار گیری روش تجزیه و تحلیل نوسانات حذف شیب چند فرکتالی از نوارمغزی ‎‎17‎ فرد سالم و ‎‎‎12 ‎‎فرد بیمار از هر دو جنس با مرتبه (37/2=q) به کمک نرم افزار Matlab محاسبه کرده و سپس با بکارگیری این نمای مقیاس بندی و استفاده از پردازش عددی، دو فاکتور ()‎ برای تفکیک افراد بیمار از سالم بر اساس نوار مغزی آنها بدست آمد. ارزش پیش بینی مثبت و ارزش پیش بینی منفی نمای مقیاس بندی به دست آمده از نوار مغزی نسبت به تشخیص واقعی محاسبه گردید
    یافته ها
    از 29 نفر مورد بررسی که 17 نفر سالم و 12 نفر بیمار، ارزش پیش بینی مثبت و ارزش پیش بینی منفی نوار مغزی در تشخیص سکته مغزی 100 درصد بود.
    نتیجه گیری
    این روش بدون نیاز به عملیات پیچیده و وقت گیر مانند انجام تجزیه و تحلیل فوریر و تبدیل سری زمانی به فرکانسی و همچنین بی نیاز از نرم افزار تخصصی خاصی امکان تجزیه و تحلیل آسان و تشخیص سریع بروز سکته را براساس نوار مغزی در بیماران فراهم می آورد و می تواند در زمان عدم دسترسی به پزشک متخصص جهت تشخیص سکته مغزی بر اساس نوار مغزی کمک شایانی به کادر پزشکی بکند و به نظر می رسد که نمای مقیاس بندی بدست آمده توان لازم برای تشخیص سکته مغزی را داراست و همچنین تحقیقات بیشتری را نیز در این مورد توصیه می نماییم.
    کلیدواژگان: نوارمغزی، سکته مغزی، تجزیه و تحلیل توسانات حذف شیب چند فرکتالی، حساسیت و اختصاصیت
  • مریم وثوقیان، علیرضا صدری، مهشید قاسمی، مستانه داهی، علی دباغ صفحه 89
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات بیماران در دوره پس از عمل جراحی در مواردی که تحت بیهوشی اسپاینال قرار گرفته اند، وقوع سردرد پس از عمل جراحی است. این مطالعه جهت تاثیر راه اندازی زودهنگام بر بروز سردرد پس از عمل، در بیمارانی که با استفاده از بیهوشی اسپاینال سزارین شده اند در بیمارستان آیت الله طالقانی و در طی سا لهای 1388 الی 1389 انجام شد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 80 مادر باردار کاندید سزارین با بیهوشی اسپاینال در 2 گروه 40 نفری تقسیم شدند: گروه اول راه اندازی در 9 ساعت پس از انجام اسپاینال و گروه دوم، راه اندازی در 18 ساعت. دو گروه از نظر شدت سردرد و میزان و نوع درمان های ضد سردرد با هم مقایسه شدند. از برنامه آماری SPSS ویرایش 11 برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای زمینه ای (سن، وزن، قد، مدت زمان جراحی و مدت زمان بلوک حسی پس از اسپاینال) با هم اختلاف نداشتند. همچنین، شدت سردرد پس از عمل (1/0=P) و نوع و میزان کاربرد درمان های ضد سردرد در دو گروه یکسان بود (3/0=P)
    نتیجه گیری
    راه اندازی زودهنگام در مقایسه با راه اندازی در زمان متداول، باعث کاهش شیوع سردرد پس از بیهوشی اسپاینال در سزارین نمیشود؛ اگرچه ممکن است راه اندازی زودهنگام منافع دیگری برای مادران داشته باشد.
    کلیدواژگان: سزارین، بیهوشی اسپاینال، سردرد، راه اندازی پس از عمل
  • مجید مختاری، مهران کوچک، میرمحمد میری، رضا نیک اندیش، حسنعلی کریم پور، رضا گوهرانی، مهرداد سلوکی صفحه 93
    سابقه و هدف
    ترومبوسیتوپنی در بیماران بستری در ICU شایع می باشد. با توجه به خلا و یا تعداد مقالات محدود در کشور، با هدف ارزیابی ارتباط بین تعداد پلاکت، ریسک فاکتورهای ترومبوسیتوپنی و بقای بیماران در ICU، این تحقیق روی بیماران بستری در ICU بیمارستان امام حسین (ع) در سال های 88-1386، انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه با طراحی مقطعی، بر روی کلیه بیماران 18 سال و بالاتر که به مدت بیش از 48 ساعت در ICU بستری بوده و در هنگام پذیرش تعداد پلاکت آنها طبیعی بود، انجام گرفت. از مدل multivariate logistic regression برای بررسی رابطه ترومبوسیتوپنی و مرگ ومیر در ICU استفاده شد و نقش تعداد پلاکت ها با مرگ و میر و بروز ترومبوسیتوپنی بررسی شد.
    یافته ها
    از 394 بیمار مورد بررسی، ترومبوسیتوپنی در4/61 درصد و مرگ و میر در 3/21 درصد بیماران بروز کرد. بروز مرگ در افراد غیرترومبوسیتوپنی 2/9 درصد و افراد ترومبوسیتوپنیک 5/28 درصد بود (001/0P <). بیمارانی که دچار ترومبوسیتوپنی در طی بستری در ICU شدند، به طور معنی داری تعداد پلاکت بدو بستری، حداقل پلاکت و نیز تعداد پلاکت روز چهارم کمتری داشتند. جنس مونث، طول مدت بستری در ICU و میزان آلبومین سرم با ایجاد ترومبوسیتوپنی همراهی معنی داری داشت و تعداد پلاکت بالاتر در بدو بستری درICU با کاهش قابل ملاحظه ریسک ترومبوسیتوپنی همراه بود. در آنالیزmultivariate regression سن ایجاد ترومبوسیتوپنی در طی بستری، INR بالا، متوسطAPACHE II Score بالاتر، درمان جایگزینی کلیوی و تهویه مکانیکی به طور قابل ملاحظه ای همراه با افزایش مرگ و میر بود.
    نتیجه گیری
    میزان بروز ترومبوسیتوپنی و مرگ در بیماران بستری در ICU بالا بوده و جای نگرانی دارد؛ لذا بررسی اتیولوژی آن و نیز اقدامات برای کاهش میزان بروز آنها را توصیه می نماید.
    کلیدواژگان: ترومبوسیتوپنی، ICU، مرگ و میر، پیش آ
  • رضا توکلی دارستانی، غلامحسین کاظمیان، علیرضا منافی، محمد امامی، یدالله عالیپور، سعید کرمانی رنجبر صفحه 100
    سابقه و هدف
    شکستگی سر رادیوس معمول ترین مشکل استخوانی آرنج در بالغین است. برش لیگامان اوربیکولاریس برای دسترسی به سر رادیوس در روش های خلفی با بی ثباتی مفصل همراه بوده است. در روش رایتینگتون نیازی به برش این لیگامان نیست و احتمالا نتایج بهتری دارد. لذا به منظور مقایسه نتایج درمان شکستگی سر رادیوس بین دو روش کوخر و رایتینگتون این تحقیق انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، تعداد 60 بیمار دچار شکستگی سر رادیوس به صورت تصادفی به دو گروه رایتینگتون و کوخر (هر گروه 30 نفر) تقسیم شدند. جراحی به روش استاندارد انجام گرفت. یک سال پس از درمان، نتایج از نظر دامنه حرکتی، درد و سایر عوارض بررسی و در دو گروه مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    دامنه حرکتی در گروه ریتینگتون 27±142 درجه به طور معنی داری از گروه کوخر به میزان 29±125 درجه بیشتر بود (05/0P<). دو گروه از نظر دامنه حرکتی سوپیناسیون، پروناسیون و میزان درد اختلاف آماری معنی داری با هم نداشتند. موردی از عفونت دیده نشد. محدودیت حرکتی در 7/16% از بیماران گروه کوخر و 7/6% از بیماران گروه رایتینگتون وجود داشت. همچنین در گروه کوخر 3/3% بیماران دچار آسیب PIN شدند. میزان بروز عوارض بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود (NS).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از روش رایتینگتون برای درمان بیماران دچار شکستگی سر رادیوس به دلیل آسیب کمتر بافت نرم و عدم برش کمپلکس لیگامانی خارجی و آسیب بافت نرم با دامنه حرکتی بهتر و عوارض کمتری همراه و نتایج درمان بهتر از روش کوخر است.
    کلیدواژگان: شکستگی سر رادیوس، روش رایتینگتون، روش کوخر، لیگامان اوربیکولا
  • بهمن خلیلی، سمیه شافعی نیا، نگار سپهری صفحه 104
    سابقه و هدف
    کریپتوسپوریدیوم، تک یاخته انگلی است که اخیرا به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد کننده اسهال در انسان و حیوانات شناخته شده است. از آنجایی که آلودگی با این انگل می تواند سبب اسهال های حاد، مزمن، طولانی و به دنبال آن دهیدراتاسیون گردد و از طرفی به علت نبود مطالعه ای در خصوص عوارض آلودگی با این انگل در افراد بزرگسال مبتلا به اسهال در استان چهار محال وبختیاری، این مطالعه انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی کلیه بیمارانی که به علت اسهال درسال 1387 در بخش عفونی بیمارستان هاجر بستری شدند، مورد مطالعه قرار گرفتند. 146 نمونه مدفوع با استفاده از روش الایزا از جهت وجود آنتی ژن سطحی کریپتوسپوریدیوم بررسی گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS13 و با استفاده از آزمون های آماری کای دو و دقیق فیشر تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 146 نمونه مدفوع، 5 نمونه (5/3%) آلودگی به کریپتوسپوردیوم را نشان دادند که شامل 2 نفر زن و 3نفر مرد بودند. بین آلودگی با کریپتوسپوریدیوم و وجود دهیدراتاسیون، نوع اسهال و نگهداری دام ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0>p)، ولی میان آلودگی با انگل و جنسیت، شغل، سابقه بستری شدن و بیماری در سه ماه قبل از بستری شدن و همچنین محل زندگی بیماران ارتباط معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    فراوانی آلودگی با کریپتوسپوریدیوم (5/3%) در این مطالعه بیانگر آن است که آلودگی با این انگل در این استان نیز همانند سایر نقاط کشور است. بر خلاف سایر مطالعات که ادعا دارند کریپتوسپوریدیوزیس یک آلودگی بدون علامت و خود به خود محدود شونده در افراد بزرگسال است نتایج این تحقیق نشان داد ارتباط معنی داری بین آلودگی با این انگل و دهیدراتاسیون در افراد دارای سیستم ایمنی طبیعی نیز می تواند دیده شود.
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، دهیدراتاسیون، اسهال، بزرگسال، شهرکرد
  • معصومه حیدری، زینب صفوی صفحه 109
    سابقه و هدف
    همکاری علمی یکی از ویژگی های اصلی نظام پژوهشی می باشد که به سرعت در حال رشد است و همکاری پژوهشی اغلب به عنوان راه حل موثری در دستیابی به دانش و فناوری علمی برای کشورها محسوب می گردد، به طوری که هم نویسندگی و همکاری در نگارش مقالات یکی از شاخص های بررسی اعتبار مقالات علمی می باشد. با توجه به خلاء اطلاعاتی در رابطه با میزان مشارکت نویسندگان مقالات در مجله پژوهش در پزشکی، این تحقیق با هدف تعیین ضریب همکاری گروهی نویسندگان مقالات مجله پژوهش در پزشکی از سال 1386 تا 1390 انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل کلیه مقالات منتشره در سال های بررسی بود. 250 مقاله چاپ شده از نظر تعداد و جنسیت نویسندگان مشخص و ضریب همکاری گروهی بین نویسندگان محاسبه شد. جمع آوری داده ها از طریق مراجعه به اصل مقالات و جهت ورود اطلاعات از نرم افزارExcel استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و فرمول محاسبه ضریب همکاری انجام گردید.
    یافته ها
    250 مقاله مورد بررسی دارای 1020 نویسنده بود. میانگین (±انحراف معیار) تعداد نویسندگان 94/1±08/4 و بیشترین تعداد مقالات توسط 4 نویسنده نوشته شده بود. درسال های مورد بررسی گرایش نویسندگان به تک نویسندگی کاهش یافته، به طوری که ضریب همکاری نویسندگان در سال های مورد بررسی از 64 صدم در سال 1386 به 76 صدم در سال1390 افزایش یافت که نشان می دهد نویسندگان مقالات این نشریه، تمایل به تولید آثار مشترک دارند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نویسندگان مقالات مجله پژوهش در پزشکی گرایش زیادی به همکاری گروهی داشته که این همکاری با گذشت زمان سیر صعودی را نشان می دهد. با توجه به این که مشارکت جمعی منجر به افزایش کیفیت فعالیت های پژوهشی می-شود انتظار می رود اقدامات لازم توسط مسئولین امور پژوهشی جهت افزایش میزان همکاری محققین در فعالیت های پژوهشی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: هم نویسندگی، ضریب همکاری گروهی، مجله پژوهش در پزشکی، مقالات علمی
  • زهره کاظمی، نگار نوری رحمت آبادی صفحه 114
    سابقه و هدف
    ایکتیوز هارلکوئن نوعی اختلال بسیار نادر و کشنده پوستی با اختلال شاخی شدن اپیدرم پوست، با توارث اتوزومال مغلوب است. این بیماری کشنده سبب مرگ جنین و یا کودک در روزهای اول زندگی کودک می شود. با توجه به گزارش موارد محدودی از این اختلال، در این مقاله به گزارش یک مورد نادر آن اقدام شده است.
    معرفی بیمار:در این مقاله یک نوزاد ترم مذکر با چهره دلقک مانند متولد شده از مادر 32 ساله معرفی می گردد. پوست این کودک از صفحات هیپرکراتوتیک ضخیم، پهن، سفت، و شکاف های افقی و عمیق پوست همراه با ابنورمالیتی های متعدد بود. نوزاد دقایقی بعد از تولدبه دلیل آپگار پایین بدو تولد و احیای ناموفق فوت کرد.
    نتیجه گیری
    با توجه به مرگ و میر بالای این نوزاد در روز های ابتدایی حیات به نظر می رسد گنجاندن اقدامات تشخیصی زودهنگام کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: ایکتیوز دلقکی، اکلامبیوم، اکتروپیون
|
  • Zahra Golavarg, Seyed Homayoun Sadrae *, Ghlamreza Kaka, Mohammad Reza Naghi, Giti Torkeman, Ghader Ghanizadeh, Mohammad Hossein Asadi, Mahmood Mofid Page 63
    Background
    Bone tissue is a type of dense connective tissue with rich networks of blood vessels and nerves. Bone is constantly being torn down and replaced in a remodeling process. Nutrition also plays an important role in bone health and strong bones need an appropriate diet. The aim of this study was to evaluate the effects of selective nutrients such as calcium, (Ca) vitamin D, Boron, (B) and fluoride, (F) on mechanical strength of bone tissue in rat.
    Materials And Methods
    Thirty-one adult Albino Wistar rats were divided into five groups as below: group 1 (control), group 2 (F), group 3 (F+B), group 4 (F+Ca+D), group 5 (F+B+Ca+D). The animals were given free access to food for 8 weeks: experimental groups received a daily dose of 1mg boron, 55 IU vitamin D, 210 mg calcium and/or 0.7 mg fluoride according to their grouping category. Mechanical strength of femoral neck bending test and mechanical strength of the fifth lumbar vertebra with a axial compression test was evaluated in different groups. The data of all groups were analyzed by nonparametric tests.
    Results
    Our results showed significant differences in the mean stiffness of neck of femur in group F+B in comparison to the control group, group F and group F+B+Ca+D. Mean value of Fmax in group F+B and group F+B+Ca+D compared to control group was significantly increased. Mean deformation to Fmax of fifth lumbar vertebrae in all groups particularly in group F+B+Ca+D significantly increased when compared to control group. Significant difference was detected in this parameter between group F, group F+B and group F+Ca+D.
    Conclusion
    Fluoride and boron have more positive effects on bone strength and stiffness than calcium and vitamin D.
    Keywords: Fluoride, Boron, Calcium, Vitamin D, Bone, Rat
  • Hossein Goodarzi, Masood Albouyeh, Masoomeh Azimi Rad, Mohammad Reza Zali, Mohammad Mahdi Aslan Page 68
    Background
    Clostridium difficile infection (CDI) has been a major growing problem in hospitals in recent years. Detection of the source of Clostridium difficile strains is of importance for the control of the nosocomial spread of this microorganism. This study was done to identify C.difficile isolates by polymerase chain reaction, (PCR), ribotyping.
    Materials And Methods
    The descriptive study was done during a period of 12 month. Seventeen C.difficile isolates were collected from patients hospitalized with suspected CDI in different wards of a general hospital. All samples were treated with alcohol and yeast extract broth. The treated samples were cultured on a selective cycloserine cefoxitin fructose agar (CCFA) supplemented with 5% sheep blood and incubated in anaerobic conditions, at 37 °C for 5 days. Prevalence and confidence intervals were calculated. Cdd-3, tcdA and tcdB genes were identified using PCR assay. PCR ribotyping was performed on C.difficile isolates.
    Results
    Out of 108 isolates 17(15.7%) were C.difficile. The prevalence of A+B+, A+ B- and A- B+ strains were 12(70.59%), 1(5.9%) and 4(23.9%) respectively. PCR ribotyping of 17 isolates showed different ribotype patterns
    Conclusion
    The pattern of PCR ribotypes of isolates showed that the strains circulating in different wards of the hospital were different and may have been be endogenous or community acquired.
    Keywords: Clostridium difficile, Toxin, ribotype, Clostridium difficile infection
  • Sohrab Shahzadi, Parisa Azimi, Mohammad Ali Bitaraf, Maziar Azar, Mazdak Alikani, Alireza Zali, Sohrab Sadeghi, Soraya Salmanian Page 76
    Background

    This study was done to define the role of Graded Prognostic Assessment (GPA) score for predicting overall survival in patients diagnosed with brain metastases undergoing Gamma-knife radiosurgery.

    Materials And Methods

    Patients diagnosed with brain metastases who were candidates for Gamma-knife radiosurgery entered this cross sectional study between 2003 and 2011. Clinical and radiological parameters were evaluated, and the GPA score were determined. Kaplan–Meier, log-rank, was used to assess prognostic value of the GPA score.

    Results

    Two hundred and twenty patients were eligible to enter the study during the course of the study. Patients were aged 54 ± 12.7 years (19 to 82 years) and were followed for an average of 7 (range 1-25) months after treatment with Gamma-knife. Median survival times according to GPA were: GPA 0–1=4±0.4 months; GPA 1.5–2.5=6±0.7 months; GPA 3= 9±0.9 months; and GPA 3.5–4.0= 12±1.8 months; Mean overall survival was 7±0.6 months. The level of statistical significance between GPA groups was p < 0.0001.

    Conclusion

    It seems that the preoperative GPA is able to predict Gamma-knife radiosurgery results in patients with brain metastases. The results will need to be confirmed with further Clinical trials.

    Keywords: Brain metastases, GPA Score, Gamma, knife radiosurgery, prognosis
  • Saied Barjesteh, Hamid Reza Navidi, Majid Hassanpour, Ezatti, Kourosh Gharagozli, Hadi Aghayari Page 82
    Background
    Quantitative Electroencephalography (QEEG) is an effective modality in the study of brain functions in various conditions such as sleep, unconsciousness, seizures and hypnosis. The purpose of the study was to compare sensitivity and specificity of this new analytical procedure (QEEG) in the diagnosis of stroke.
    Materials And Methods
    QEEG was performed on 17 healthy persons and 12 patients and two scaled exponents were extracted from EEG; EEGs of stroke patients were recorded in closed eyes state and then analyzed; this was compared with recordings obtained from healthy persons by multifractoral detrended fluctuation analysis method with the order (q=2.37) in Matlab software. Two factors ‎() were revealed for separating patients from healthy persons. The positive predictive value and negative predictive value of the scaling exponents obtained from the EEGs was calculated.
    Results
    Analysis of information derived from electroencephalogram of 29 persons, showed that the negative and positive predictive values were 100%.
    Conclusion
    This approach provides rapid diagnostic of stroke based on EEG without need for complex and time consuming calculations such as Fourier transform and special software. Thus, this method can be used for diagnosis of stroke on the base of EEG information and can help in medical centers when a specialist is not available.
    Keywords: EEG, Stroke, Multifractal detrended fluctuation analysis, Sensitivity, Specificity
  • Page 89
    Background
    One of the main problems in patients undergoing spinal anesthesia for surgical operations especially cesarean section is the post spinal headache. This study was done to assess the effects of early ambulation in such patients on the prevalence of headache.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trial, after taking informed written consent, 80 patients undergoing cesarean section under spinal anesthesia were divided in to 2 groups (40 in each group). Patients in the 1st group were ambulated 9 hours after surgery and patients in the 2nd group were ambulated after18 hours. The two groups were compared regarding prevalence and severity of headache, and the type of analgesic methods used for them. SPSS version 11 was used for data entry and analysis.
    Results
    No difference was found between groups regarding prevalence and severity of headache, (p=0.1). Also, there was no difference between the 2 groups regarding the use of analgesia, (p=0.3).
    Conclusion
    Early ambulation, though possibly beneficial for the pregnant mothers, is not effective regarding headache alleviation after spinal anesthesia for cesarean section.
    Keywords: Cesarean section, Spinal anesthesia, Postoperative Headache, Early ambulation
  • Majid Mokhtari, Mehran Koochak, Mir Mohammad Miri, Reza Nikandish, Hassan Ali Karimpoor, Reza Goharani, Mehrdad Solooki Page 93
    Background
    Thrombocytopenia is common in ICU patients. The objective of this study was to evaluate possible links between platelet counts and survival in ICU patients.
    Materials And Methods
    All patients who were admitted to the Imam Hossein Medical Center ICU for at least 2 days and were 18 years or older with absence of thrombocytopenia at the time of admission were included in this retrospective study. A multivariate logistic regression model was used to examine thrombocytopenia and ICU mortality as the outcome variable.
    Results
    From 565 patients admitted in that ICU during the study period, 394 matched the inclusion criteria. The incidence of thrombocytopenia was 57.5% and mortality was 61.4%. Mortality rate was 28.5 % in thrombocytic patients vs. 9.2% in non-thrombocytic patients (p‹0.001). Patients with ICU acquired thrombocytopenia had statistically significant lower baseline, minimum and 4th day platelet counts. Female sex, longer ICU stay, admission platelet counts, and albumin levels were significantly associated with occurrence of thrombocytopenia. Higher platelet counts on admission were associated with significantly reduced risk of thrombocytopenia (P=0.00). On multivariate regression analysis age, ICU acquired thrombocytopenia, higher INR, higher mean APACHE II score, renal replacement therapy, and mechanical ventilation were significantly associated with mortality.
    Conclusion
    The incidence of thrombocytopenia and subsequent mortality in ICUs is considerably high and is a real medical concern. In patients, who spend ≥ 2 days in the ICU and have normal platelet counts at ICU admission, a decline in platelet counts to less than 150,000/mL is an indicator of poor prognosis.
    Keywords: Thrombocytopenia, ICU, mortality, Prognosis
  • Bahman Khalili, Somayeh Shafeinia, Negar Sepehri Page 104
    Background
    Cryptosporidium, a protozoa coccidian, has recently been recognized as an important cause of acute and chronic diarrhea leading to dehydration. Since there was no survey about clinical symptoms of this parasite in adult patients in Chahar-mahal and Bakhtiari province, this study was carried out to define the clinical manifestation of Cryptosporidiosis in these areas.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional and descriptive study, 156 patients hospitalized in the Infectious Diseases ward of Shahre-kord Hajar Hospital from May 2009 to April 2010 due to diarrhea were enrolled. Clinical information was documented; stool samples were collected from participants and tested by commercial ELISA kit to detect Cryptosporidium Surface Antigen (CSA). Data were analyzed by SPSS version 13.
    Results
    One hundred and fifty-six samples were collected; 10 samples were excluded due to insufficient amount or incomplete clinical information. Out of 146 stool samples tested for the presence of Cryptosporidium Surface Antigen, 5 samples (3.5%) were infected with Cryptosporidium (including 3 men and 2 women). There was a statistically significant association between Cryptosporidiosis and dehydration, and also between chronic diarrhea and keeping animals at home. However no significant difference was seen between infection with the parasite and the place of living, previous hospitalization in the last 3 months, history of previous diarrhea in the past 3 months, sex and occupation.
    Conclusion
    The frequency of Cryptosporidium in adult patients in this survey was similar to other studies around Iran and the world. We found a significant association between Cryptosporidiosis and dehydration with more cases of dehydration in patients infected with Cryptosporidium.
    Keywords: Cryptosporidium, Adult, Diarrhea, Dehydration
  • Masoumeh Heydari, Zeynab Safavi Page 109
    Background
    Scientific cooperation is one of the main features of the research system that is growing rapidly and research collaboration is the most effective way to share scientific knowledge and technology; co-authorship and collaboration in writing articles is one of the indicators that examine credit for scientific articles. Due to the lack of information regarding the participation of authors in the “Journal of Research in Medical Sciences” this study aims to determine the collaborative coefficient of authors of articles in issues of this journal published from 2007 to 2011.
    Materials And Methods
    The present study was cross-sectional. The society of research included all papers published in the “Journal of Research in Medical Sciences” from 2007 to 2011. Collaborative coefficient between the authors was examined in 250 articles; number of authors, average number of authors, and gender of authors were analyzed. To collect data main articles and Excel software was used for data entry. Data analysis was performed by descriptive statistics.
    Results
    Two hundred and fifty articles were written by 1020 authors. The average number of authors for each article was 4.08±1.94. Gender share of women was 35.39 percent. The average Collaborative Coefficient was 0.71.
    Conclusion
    It seems that authors in “Journal of Research in Medical Sciences” have a high tendency to cooperate. This cooperation has increased during the recent years.
    Keywords: Co, authorship, Collaborative coefficient, Journal of Research in Medical Sciences
  • Zohreh Kazemi, Negar Noori Rahmatabadi Page 114
    Background
    Harlequin ichthyosis is a fatal and extremely rare disorder; it is an inborn error of epidermal keratinisation with autosomal recessive inheritance. In most cases, neonates die within a few days after birth.
    Case Presentation
    We describe a male term infant born from a 32 years old woman with odd looking, clown like face. The skin was composed of rigid fixed plaques separated by deep red fissures; ears and eyes were not developed. Despite vigorous attempts at resuscitation he died within a few minutes.
    Conclusion
    As ichthyosis is autosomal recessive, genetic counseling and prenatal screening is important.
    Keywords: Harlequin ichthyosis, Eclabiom, Ectropion